Godzilla x Kong: The New Empire (2024) – recenzie film

Am avut invitație de la Vertical Entertainment să văd în avanpremieră specială, adică înainte de lansare, filmul Godzilla x Kong: The New Empire. Am mers din curiozitate și fără nicio așteptare setată la niciun nivel.

Băi, mi-a plăcut! A fost intens, a fost cald, a fost plin de acțiune și fost bine desenat și coregrafiat.

Mi-a plăcut mult mai mult decât precedentul și cumva mi-a dat impresia ca e un film făcut pe îndelete și cu multă grijă.

Dar hai să o luăm inginerește.

  • regia: Adam Wingard, e cel ce a lucrat regia și la Godzilla vs Kong, dar aici i-a ieșit mult mai bine;
  • scenariul: Terry Rossio, Simon Barrett, Jeremy Slater
  • distribuția: Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona), Brian Tyree Henry (Bullet Train), în general aceeași trupă cu care ne-am întâlnit în precedentele filme, parcă mai bine închegată;
  • poveste: în universul paralel creat în precedentele producții, Godzilla dă semne de agitație, iar oamenii se tem inițial că este vorba despre o nouă confruntare cu Kong. Din păcate pentru toată lumea, amenințarea este mult mai serioasă iar confruntările epice ce ne trec prin fața ochilor fac din film un carusel dinamic de culoare și mișcări amețitor de repezi.

Am avut senzația că au reușit să combine atât de bine o parte spirituală, (care e atât de apelată zilele acestea în lumea occidentală), cu o parte de simbolistică și una mitologică, toate pe fondul supertehnologiei, care aici cumva își aduce contribuția, ca un liant, la reinstituirea binelui suprem.

Începând de astăzi, vineri, 29 martie 2024, filmul este în cinematografele din toată țara.

Godzilla x Kong: The New Empire (2024) on IMDb

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.