E bine când vezi că se mai mişcă lucrurile…

Weekendul trecut a fost unul destul de activ.

Astfel, dacă sâmbătă am ieşit în parc prin IOR sau pe seară am savurat minunea de echipă numită Barcelona în finala Champions League, duminică am ieşit la cumpărături şi mai apoi la Muzeul Ţăranului Român la o şuetă cu blogeriţele bicicliste ce-şi trăgeau sufletele după Skirt Bike 2011 🙂 .

Ca să justific afirmaţia din titlu, am s-o iau cu ziua de sâmbătă. Am ajuns în IOR a treia oară consecutiv în ultimele trei weekend-uri. E un obicei plăcut şi sănătos să te plimbi după trecerea căldurii pe malul lacului răcoros şi pe la umbra copacilor unuia dintre cele mai mari, frumoase şi îngrijite parcuri bucureştene, mai ales că locuiesc foarte aproape.

IOR-ul a explodat în ultimii cinci ani. A fost reamenajat, umplut de bănci, locuri de joacă pentru copii şi flori. Anul acesta l-au îmbogăţit şi cu o mică rezervaţie de lebede (albe şi negre) şi una de păuni:

A

A

A

A

A

Nu ştiu ce investiţie înseamnă această mini-rezervaţie, ştiu însă că face toţi banii şi am văzut cum lumea (de la copii până la pensionarii din parc) este încântată de aceste exemplare minunate în penajul cărora soarele şi-a aşternut curcubeul cu generozitate!

Mergând spre ieşirea de la intersecţia Câmpia Libertăţii – Baba Novac am trecut pe lângă chioşcul fanfarei. Zarvă mare, lume multă, vreo 3-4 mirese care îşi făceau poze printre alei. Şi în chioşc fanfara cânta! 🙂

Chioşcul a suferit şi el modernizări în ultimii ani, în afară de mărirea sa efectivă, s-au mai adăugat nişte mini-tribune, pline în fiecare weekend de oameni de toate vârstele care ascultă şi care dansează pe muzica fanfarei. E un semn că lumea vrea normalitate, că vrea să iasă din obişnuitul restrictiv şi cotidian şi că, dacă ar fi mai multe asemenea iniţiative, oamenii ar reacţiona pozitiv la ele, acest lucru fiind în avantajul tuturor!

Este bine să vezi că lucrurile să mişcă, e foarte reconfortant. Şi ca o confirmare a acestui lucru, ieri, cand ne întorceam de la Skirt Bike, am trecut pe la Universitate. În mica piaţetă de la Colţea, era o mini-orchestră ce interpreta fragmente de muzică clasică:

Acum eu nu vreau ca acest post să pare că slăveşte pe vajnicii conducători, dar cel puţin în sectorul 3 la mine se văd schimbări în bine! Au apărut locuri de joacă printre blocuri, locuri de parcare acolo unde s-a putut, multă verdeaţă peste tot, ce mai, dacă legiuitorii aştia ar fura mai puţin şi s-ar preface că le pasă, parcă şi noi am trece altfel peste ştirile cu căsoaiele de la marginea Bucureştiului…

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.