Adam – noul model de la Opel

Inaugurez cu acest post o noua categorie pe blog, AUTO.

Voi scrie aici despre masinile care imi plac. Voi scrie din perspectiva profanului, deci nu dintr-a cunoscatorului, cel putin pentru moment. Voi folosi informatii disponibile pe internet sau in reviste de specialitate, totul printr-un stil al scriiturii propriu si cat mai accesibil.

Aventura mea in conducerea masinilor abia incepe, de aceea nu ma pot da cunoscator in domeniu. Faptul ca am mers cu mai multe masini, in calitate de pasager, decat multa lume nu ma face un specialist.

Intentionez sa scriu despre masini noi, despre masini pe care mie personal mi-ar placea sa le conduc.

Astazi voi face acest lucru cu noua lansare a celor de la Opel, Adam.

Adam

Mi-a placut noua masinuta in primul rand la nivel estetic. Numele sau vine de la numele fondatorului companiei, Opel Adam. Noua vedeta a celor de la Opel fost lansata in premiera la Salonul Auto de la Paris din 2012.

Preturi Opel Adam

Pretul de pornire pentru Germania declarat al producatorului este de 11.500 euro (TVA inclus). Productia acestui model a inceput in ianuarie la fabrica Opel din Eisenach, Germania.

Adam back

Detalii tehnice Opel Adam

Producatorul specifica faptul ca ea se prezinta sub variantele de motorizare de 1,2 litri si 51 kW/ 70 cp, o alta de 1,4 litri si 64 kW/87 cp si una de 1.4 litri de 74 kW/100 cp, cu 4 cilindri in linie si o cutie cu 5 trepte a carei performanta poate fi crescuta prin intermediul pachetului suplimentar ecoFLEX Technology Pack ce-i creste eficienta in mod simtitor.

Motoarele de 1,4 litri dezvolta un cuplu maxim de 130 Nm la 4,000 rpm, cel de 74 kW/100 cp accelerand de la zero la 100 km/h in 11,5 secunde si mergand pana la o viteza maxima de 185 km/h.

Consumul mixt raportat pentru modelul de 1,2 ecoFLEX este de doar 5.0 litri la 100 km.

Interior Opel Adam

Despre interior sunt atat de multe de spus… Opel Adam poate fi personalizat mai in amanunt decat orice alta masina din segmentul sau cu un numar imens de combinatii de la culori pana la tapiserii ale scaunelor sau roti (care au o gama de dimensiuni cuprinsa intre 15″ si 18″). Este o masina de oras, in trei usi, dar si o mica declaratie de statut social.

Adam Interior

Ce sa mai spun, ca dispune de un sistem numit IntelliLink ce integreaza smartphone-ul soferului (Android si Apple iOS) sau ca dispune de un sistem de ultima generatie de parcare asistata Park Assist care parcheaza masina automat, ca sa nu mai vorbim de deja clasicul Side Blind Spot Alert, un sistem de asistenta pentru unghiul mort, sistem ce include si un “light touch” CITY mode?…

Masina e frumoasa rau si, desi cam scumpa, mi-ar place, de ce sa mint… Totusi la preturi asemanatoare ca ordin de marime am impresia ca am putea gasi ceva mai performant ca motorizare la “dusmanii” de la Volkswagen, dar asta intr-un episod viitor.

Hai, v-am pupat! 😉

Surse foto: aici si aici.

8 thoughts on “Adam – noul model de la Opel

  1. Foarte simpatic. Eu am o Corsa din 2008, pe atunci era ‘a mai mica’ din parcarea lor. Vad ca a aparut inca o buburuza. O masina ideala pentru cineva care nu are nevoie de prea mult spatiu.

  2. Mergi in Germanica si in 11.000 euro ai o masina tipla cu 4 locuri.

    Personal, nu prea imi place modelul asta de Opel. Seamana mult cu Ford KA, niste..plesneli de masini. Mai bine iti iei un Smart 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.