Țara lui “nu e vina mea”

Se întâmplă lucruri din ce în ce mai urâte în planul public zilele-astea și nimeni nu pare a fi vinovat…

De la grozăvia cu copilul omorât de maidanezi și până la aprobarea de către guvernul Ponta a începerii exploatării de la Roșia Montană, numai lucruri mai puțin bune se întâmplă fără însă ca nimeni să pară a fi vinovatul evident al respectivelor mârșăvii.

Nu mă apuc de subiectul Roșia Montană, nu-l stăpânesc pe de-a-ntregul, nu mă pricep, nu mă bag. Dar ca o mică precizare, dacă memoria nu mă-nșeală, parcă unul din punctele programului cu care USL-ul a câștigat alegerile este și acela legat de oprirea exploatării de la Roșia Montană… Numa’ zic…

Acum să revenim la incidentul foarte grav, cel întâmplat ieri în parcul din Lacul Tei. Nu putem începe argumentația cu “cine e vinovat, să plătească!” pentru simplul motiv că în cazul acesta sunt atâția vinovați încât n-am avea loc în pușcării.

Pentru că vinovați sunt toți: de la primarii pe teritoriul cărora umblă nestingherite haite întregi de animale fără stăpân, până la organizațiile cu gura mare, care de 20 de ani nu fac altceva decât să înghită bani (publici sau nu, deja nu mai contează) și al căror rezultat este vizibil cu ochiul liber oriunde în România: înmulțirea sufocantă a câinilor de pe străzi.

Nu mai poți ieși din casă ziua, nu mai poți ieși din casă seara, nu mai poți ieși pe bicicletă în oraș sau în parc, nu mai poți alerga în parcuri, nu mai poți scăpa copilul din ochi niciun moment fără frica de a fi sfâșiat de fiarele străzii.

dog animal bites leash laws

Și-n vreme asta, cei aleși să ne reprezinte și să ne facă viața mai ușoară ce fac? Păi nimic: Onțanu, primarul sectorului 2, cel pe raza căruia se află parcul în care a fost ucis copilașul de 4 ani ieri, dă un comunicat ce te lasă mască: copilul nu a fost ucis în parcul administrat de primărie, ci pe un teren viran din apropierea parcului, teren ce este proprietate privată! Și cu asta basta! Ne-am spălat pe mâini, nu e vina noastră, pe raza primăriei sectorului 2 nu întâlnești nici urmă de rahat de maidanez pe străzi, ce frumos e la noi și ce conștiință curată avem noi și iubitorii de maidanezi!

Nu mai merge așa, odată și-odată trebuie să se spargă buba care colectează puroiul nesimțirii aleșilor și organizațiilor ce-au apărut cu miile și din cauza cărora am devenit cea mai infestată țară. Străinii aterizați la noi se uită îngroziți în stânga și-n dreapta pe stradă cum sunt acompaniați de zeci de maidanezi purtători de rabie cărora nimeni nu le face nimic și cărora guvernanții români le-au înființat aici un El-Dorado!

Avem legi care nu se aplică, avem oameni lași care de frică să nu piardă votul babelor ce hrănesc javrele din spatele blocurilor tac și trec cu vederea modul încet dar sigur în care aceste animale pun stăpânire pe Micul Paris.

Sunt pățit, am la activ vreo trei mușcături de câini care mi-au fost inițial prezentați ca blânzi, “care n-au mușcat pe nimeni până acum”. Eu nu mai vreau să văd câini fără stăpân pe stradă punct! Nu vreau nici blânzi, nici pufoși, nici mici, nici mari, de niciun fel!

Prezența lor pe stradă nu e un semn de civilizație dragii mei prieteni de necuvântătoare! Nu mai vreau să vă sfătuiesc să îi adoptați voi pe toți, știu că n-o veți face, așa cum știu că până când copilul vreunui ștab maaare nu va fi măcar mușcat de un maidanez, nu se vor lua măsuri drastice care să aibă și rezultate vizibile…

Hai, v-am pupat!

Sursa foto.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.