Growing together…

…este numele sub care s-a desfăşurat sâmbătă între orele 9:30 şi 17, conferinţa anuală AFIT (Asociaţia Firmelor de Interpretariat şi Traduceri din România), entitate profesională înfiinţată în 2005, care îşi propune să reprezinte interesele firmelor din domeniu, dar să şi contribuie la dezvoltarea pieţei prin promovarea de servicii de calitate livrate de către companii profesioniste.

Ca orice asociaţie care se respectă, AFIT dispune de un statut care este disponibil aici. Scopul asociaţiei vizează, pe de-o parte, dezvoltarea pieţei de interpretariat şi traduceri – prin orientarea acesteia către servicii de calitate, asigurate de companii profesioniste – şi, totodată, promovarea şi reprezentarea intereselor membrilor la nivel naţional şi internaţional. Referitor la reprezentarea internaţională, AFIT este încă de la înfiinţarea sa membră a EUATC (European Union of Associations of Translation Companies), o asociaţie profesională înfiinţată în anul 1994 şi care are ca membrii asociaţii naţionale în domeniu al căror obiectiv este calitatea în domeniul amintit.

Am întâlnit oameni din industrie cu aceleaşi probleme şi împliniri ca şi mine, am socializat şi am ascultat expuneri ale unor furnizori de programe de traducere asistată precum MemoQ, SDL (Trados) sau Transit.

Compania pe care o păstoresc (DPA Traduceri) a primit invitaţia să se alăture acestei asociaţii, decizia urmând a fi luată în lunile următoare.

Pentru invitaţia la acest eveniment ţin să mulţumesc în mod deosebit Oanei Dorobanţu de la Casa de Traduceri şi de asemenea tuturor celor care într-un fel sau altul au făcut ca această asociaţie tânără să înceapă să se facă auzită. O listă completă a participanţilor la acest eveniment se află aici.

Finalul evenimentului a aparţinut unei expuneri foarte interesante, susţinute de către Andrei Roşca, General Manager al agenţiei Spada. Spun interesante pentru că în opinia mea, rolul Social Media (tema expunerii respective) în dezvoltarea afacerilor zilelor noastre este hotărâtor, ori cu un specialist de talia Domnului Roşca drept aliat, nu putem decât să privim înainte cu încredere.

 

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.