Faceţi sport, mergeţi la sală? Unde?

Eu, pentru cei care nu ştiu, stau la etajul 10 al unui bloc cu 10 etaje. Deasupra bucătăriei, holului de la intrare şi sufrageriei am etaj tehnic, adică blocul “se prelungeşte” în sus cu încă un etaj. Etaj în care, asociaţia de proprietari şi oamenii din bloc au amenajat o uscătorie (deasupra bucătăriei mele cum ar veni) şi o sală de sport (deasupra sufrageriei, iar cum ar veni).

Înainte de a se termina amenajarea eram superentuziast apropos de faptul că voi avea sala de sport la un etaj mai sus decât mine. Cu atât mai mult că lumea din bloc a dus acolo biciclete speciale, mese de abdomen, greutăţi, chiar şi o bandă de alergat.

Ce am făcut eu de când s-a deschis sala deasupra capului meu? M-am îngrăşat ca un animăluţ hrănit de mai mulţi stăpâni! La sală am fost de maximum 5 ori de doi ani de când e deschisă. Şi unde, culmea, nu prea vine mai nimeni din bloc, contrar aşteptărilor din zilele premergătoare încheierii amenajării ei când mă temeam că va fi bătaie la uşa…

Şi văzând că prind contururi, fiind apostrofat de mai toată lumea din jur că nu merg la sala ce o am mură-n-gură la 16 trepte mai sus de apartamentul meu, am început să găsesc/fabric motive ale nefrecventării ei: “la sală, fără cineva care să-ţi spună ce să faci, nu e treabă să mergi, cine ştie ce oase mai lezezi sau ce muşchi întinzi ireversibil (bună scuza, nu?)!”

Şi-uite-aşa, kilogramele s-au acumulat, susţinute exclusiv de mâncarea fără rost şi la ore aiurea, pentru că de bine de rău de mers mai merg zilnic minim o oră pe jos… Acuma să nu credeţi că vreau să devin vreun top-model sau să mă apuc să ţin regimuri drastice. Am de scăpat de burtă şi de pus ordine în regimul alimentar, cam asta aş vrea.

Acuma: spuneţi-mi şi mie dragilor, să mă apuc să merg la o sală unde un instructor să îmi spună ce să fac să scap de burtă, sau să las prostiile, să caut pe net tutoriale şi să renunţ şi la bericică? 🙂

Hai, curaj! 😉

5 thoughts on “Faceţi sport, mergeţi la sală? Unde?

  1. Întotdeauna a fost o problemă de automotivare în ceea ce priveşte “mişcarea” făcută acasă. De multe ori încep un anumit antrenament acasă şi renunţ la el fără să-mi dau seama: fie că ies în oraş sau sunt prea obosit să mă pot ţine de el. Mergând la sală (din ce am observat eu) tinzi să tragi tare pentru că, pe lângă faptul că ai un instructor care îţi spune una alta, ai dat bani şi eşti oarecum silit să mergi pentru că altfel ar fi o risipă 🙂
    Cam asta văd eu. Plus că un antrenor te-ar pune să faci multe exerciţii cardio pentru a da burta jos :), tu probabil ţi-ai antrena abdomentul şi atât :)). Succes.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.