Cuceriri ale tehnologiei in taximetrie

Am spus-o si am s-o mai spun: prin natura activitatii mele sunt consumator frecvent de servicii de taximetrie.
De multe ori m-am necajit cand am dat peste taximetristi care nu m-au luat pentru ca ori era cursa prea scurta, ori voiau sa se retraga spre casa si casa lor nu era in directia destinatiei mele.
Dar duminica seara, niste prieteni dragi, mi-au spus despre o unealta/aplicatie de smatphone excelenta: cea de la Speed Taxi. O descarci din Google Play sau Apple Store (in functie de ce terminal/smartphone ai) si poti, prin intermediul ei, sa-ti comanzi un taxi!
Aplicatia e usor de folosit, prin intermediul GPS-ului iti localizeaza pozitia, iti da optiunea sa adaugi detalii de gen “blocul cu farmacia” sau “va astept la intrarea din spatele blocului” si lansezi comanda.
Prin intermediul unui receptor (smartphone sau tableta), masinile aflate in vecinatatea locatiei tale iti vad solicitarea si iti propun un interval de tmp in care vor ajunge la tine (nu mai mare de 10 minute). Ai posibilitatea sa dai accept sau reject propunerii lor.
Eu am testat-o ieri de doua ori, mi-au ajuns masinile la secunda!
Unul din avantaje ar fi ca daca iti uiti ceva in masina poti suna la dispecerat si comunica indicativul masinii (acesta iti apare in momentul in care ti se conunica timpul in care masina ajunge la tine).
Speed Taxi are vreo 200 de masini dotate cu acest sistem si am inteles ca si Meridian si AS ar avea ceva similar.
Acest post nu este o reclama, este scris de mine din proprie initiativa, incantat fiind sa vad ca lucrurile se misca spre bine in acest domeniu controversat.
Hai, v-am pupat! 😉

One thought on “Cuceriri ale tehnologiei in taximetrie

  1. Pingback: polimedia.us/fain

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.