Taximetrişti sau contabili?!

Mă urc într-un taxi săptămâna trecută. Şoferul abia reuşeşte să afle unde vreau să merg, vorbea la telefon cu un coleg.

Cosmote-ul şi-a făcut mare pomană cu ei, taximetriştii, cu şoferii de RATB şi cu vatmanii. Sunt cartelele alea cu miliarde de minute incluse şi aştia vorbesc între ei, în conferinţe de mai mulţi sau doar câte doi, cât e ziua de lungă!

Revenind. Omul vorbea cu un coleg şi mi-a atras atenţia fără să vreau discuţia lor pentru că vorbea foarte tare, era genul de om care vorbeşte tare la telefon astfel încât nu-ţi mai auzi nici gândurile. Şi vorbeau ei despre noile reglementări fiscale şi despre nu ştiu ce registre trebuie să ia de la administraţia de sector, registre pe care apoi, tot ei, să le completeze.

Povestea e ciudată: mai nou guvernul, care până acum îi impozita cu o sumă fixă pe an, îi pune acum să îşi facă estimări asupra veniturilor lunare/anuale, să introducă acolo cheltuielile cu carburantul, service-ul şi altele în aşa fel încât cifrele respective să fie reale nu ca până acum şi în aşa fel încât practic să tragă mai mulţi bani de la ei.

Nu sunt foarte priceput în ale contabilităţii, dar oamenii ăştia trebuie să stea să facă la rapoartele alea muncă de contabil frate! Să ia rapoartele de la aparatele de taxat (care nu-s de ajuns cică în raportări, deşi sunt “fiscale”), şi ce mai, să facă raportări contabile pe baza lor!

În timp ce omul îmi detalia toate astea (că vă daţi seama că după ce s-a îndurat de mine şi a terminat convorbirea mi-a detaliat d-a fir-a-păr “mişelia lui Boc”), gândul m-a dus la şoferii indieni din New York: habar n-am, dar ăia tot aşa or face la capitolul ăsta?!

Mi se pare aiurea ca pe de-o parte să spui că vrei omul potrivit la locul potrivit şi pe de altă parte să dai o lege prin care să pui un şofer care poate are şcoala vieţii şi-o profesională să-ţi raporteze estimări!

Business plan nu le-o cere?! 🙂

2 thoughts on “Taximetrişti sau contabili?!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.