Post despre copiii răsfăţaţi …ai Stelei

Am fost aseară cu gaşca la meciul Stelei din preliminariile Europa League, meci jucat împotriva… unor băieţi de prin Slovacia sau Slovenia (scuzaţi ignoranţa, dar chiar n-am auzit de ei…!).

În afară de atmosfera plăcută de la începutul meciului (atmosferă transmisă de frumuseţea Arenei Naţionale) şi de sentimentul că au mai fost 23.000 de fraieri ca mine la acel meci, nu pot spune că spectacolul în sine a fost o încântare, ba dimpotrivă.

A trebuit să asistăm la evoluţia unor copii răsfăţaţi şi, în opinia mea, overpaid. Nu e normal să joci la una din echipele fanion ale României şi să aştepţi să se lovească mingea de tine, sau să iei gol în minutul 5 dintr-o fază ca de curtea şcolii!

Pentru că ăsta e în mare rezumatul jocului de aseară. Am văzut nişte copii, al căror nume apare mai mult prin ziare de cancan decât în ziare de sport, am văzut nişte copii care au salarii de sute de mii de euro pe lună şi care în minutul 30 alergau după bidoanele de apă ale echipei tehnice, de parcă numai cu o seară înainte se făcuseră praf cu ţuică!

N-am sesizat vreo tactică deosebită la echipa cu care marele Gigi vrea să ia campionatul, ştiu că aş fi vrut să văd aseară o echipă asemănătoare celei a Vasluiului de la Istanbul de miercuri, echipă care a scos un rezultat de 1-1 în urma unui joc frumos, practicat modern, cu tupeu şi “pe atac”.

N-am avut noroc de meci frumos, mai mult, în urma lui, gândul m-a dus spre acei copii răsfăţaţi din familiile bogate care au totul pe tavă, care consideră că li se cuvine totul şi care pică la BAC cu nota 1.

Auzeam că unul dintre fotbaliştii de la Steaua a fost urmărit din tribune de trimişi ai mai multor cluburi de afară. Tănase, pentru că de el este vorba, a fost unul dintre jucătorii de la care s-a aşteptat cel mai mult şi care a făcut cel mai puţin. Nu e posibil să ştii că ai poate şansa de a pleca într-unul dintre campionatele mari ale Europei şi tu să joci ca de divizia D!

Dragii mei, daţi-vă seama, jucătorii ăştia iau pe lună un salariu egal cu premiul în bani al campionului nostru olimpic la tir: 100.000 de euro. Aţi auzit ce muncă depune tiristul nostru? Credeţi că el, în afara banilor pe medalie, va mai vedea alţii?! Credeţi că merită mai mult, sau că fotbaliştii de la Steaua merită mai puţin? Eu cred că e normal ca un fotbalist să fie plătit bine, dar să nu joace la o echipă mare decât dacă merită asta!

Părerea mea!

Hai, v-am pupat!

Sursa foto 1.

 

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.