Nunţi

Vedeam aseară la cel puţin două posturi TV detalii despre o nuntă de ţigani din Timişoara. Probabil am eu o problemă, însă de câte ori văd prompteristele cât de fericite şi pozitive transmit detalii referitoare la alaiul de maşini sau la casele de modă de unde mireasa şi-a cumpărat rochia de zeci de mii de euro, mi se suie sângele la cap!

În ce ţară trăim frate?! Nu numai că nimeni nu are curajul să ia respectivul clan de ţigani la bani mărunţi (mă refer la organele abilitate), dar televiziunile mai şi ridică în slăvi cocalarimea tapetată cu aur ce populează ecranele televizoarelor!

Nu e normal să nu se ia nimeni de unii ca ăştia, nu e normal să se aplice unor astfel de specimene prezumţia de nevinovăţie în momentul în care ei au venituri mai mari ca orice firmă plătitoare de taxe din Timişoara cred!

Eu cred că astfel de reportaje (plătite clar de organizatori) ar trebui să servească drept bază pentru autosesizări ale DNA-ului sau a Gărzii Financiare, sau a cui trebuie să se autosesizeze!

Cum să dai 100.000 de euro pentru organizarea unei nunţi şi nimeni să nu te întrebe de unde ai banii ăştia? Cum să coste costumele mirilor (minori, evident!) aproape 50.000 de euro şi nimeni să nu aibe nicio problemă cu asta?!

Da, ştiu corupţia e mare la nivel local, poliţia de la faţa locului e pe mâna cu ei, dar o asemenea desfăşurare de bani furaţi nu ar trebui să treacă neobservată de către autorităţile centrale. Sau şi ăia sunt mânjiţi…?

2 thoughts on “Nunţi

  1. Toate institutiile din Timisoara aproape sunt sub ‘papucul’ tiganimii. Casele cele mai OK din oras, multe de patrimoniu, au fost luate de tigani prin diverse smecherii, sub blanda privire a autoritatilor. Exista lucruri chiar mai grave decat nunta, pe care nimeni nu le ia la ochi. Asta este .. probabil solutia pentru noi este sa ne gasim un alt oras (de preferat chiar in alta tara), sa scapam de chestiile astea.

    1. Sunt de acord ca nu e solutie, ca e tarziu, ca raul e adanc inradacinat, asta fiind si motivul pentru care ma simt si mai frustrat… Apropos de alt oras/alta tara, voi suntei pe drumul cel mai bun! 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.