Nea Sică şi arestarea vameşilor

Afară e frig de îngheaţă piatra la rinichi. Şi ce dacă! Nea Sică e la post! Şi în cea mai friguroasă iarnă din ultimii o mie de ani el e la datorie, aşa cum a fost şi în ultimele cele mai călduroase veri din ultimii ani.

E un tip ca la 65 de ani, rozé la faţă (are ceva probleme de hipertensiune sau de la beutură, că-i cam place, ori de la amândouă).

E prietenul pensionarilor din cartier al fetelor de la chioşcul din colţ şi de la casa de pariuri pentru că le ţine de urât toată ziua. De fapt nu toată ziua, că Nea Sică are program strict: dimineaţa între 10 şi 12 şi apoi după-amiază după două cât sunt clienţi. Fetele de la chioşc nu-l consideră competitor, oamenii care cumpără de la Nea Sică nu ar cumpăra de la ele.

Ce vinde Nea Sică? Cum, nu ştiţi? Ţigări de contrabandă! De când? Dintotdeauna! Ce fel de ţigări, de la ce producător? “La ce bani ţi le dau mai faci şi fente?! Nu mai am decât Viceroy! Ia-l că-ţi aduc mâine d-ale tale, azi nu aveau!” (normal că Nea Sică ştie exact care ce fumează). Şi omul ia, recunoscător lu’ Nea Sică. L-a salvat iar de la o cheltuială! :).

Cunoaşte tot ce mişcă în bloc şi în parcarea lui, are surse dintre oamenii care îl îndrăgesc (“ce ne-am fi făcut fără Nea Sică la halul în care a scumpit Guvernul ţigările?!”). Nu se teme de poliţai, i-a uns, se cunosc, nu are de ce să se teamă.

Dar de joi Nea Sică are motive de îngrijorare… Cică de când au arestat ăştia vameşii cu sutele au pornit în paralel şi controale printre colegii lui Nea Sică! Şi cică că o fac pervers! Trimit ofiţeri în civil! Nea Sică e scandalizat. Nenorociţii!! Nu mai e el, nu mai e rozé la faţă, e de-a dreptul roşu-purpură!

Şi nu mai vinde cu capul gol ca până acum oricui! Vinde doar la clientela fidelă!

Later update: Nea Sică îşi lichidează stocul, e deranj mare între furnizorii lui… 🙂 Se va da la fund o perioadă, până se liniştesc apele…

0 thoughts on “Nea Sică şi arestarea vameşilor

  1. Ai talent! Apuca-te sa scrii repede o carte, nu te irosi pe blog:) S-ar putea sa-ti gasesti texetele preluate de altii. I mean it!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.