Încă un post dedicat echipei FC Barcelona

Am urmărit sâmbătă seară, eu şi alte 500 de milioane de telespectatori, meciul dintre Real Madrid şi FC Barcelona.

A început rău pentru echipa cu care am mai spus că ţin (Barcelona) : 1-0 în secunda 25 a meciului!

Am stat pe Twitter şi am văzut cum curg aprecieri şi statistici după primul gol, cel al lui Real: “nici o echipă condusă în prima repriză nu a bătut pe Bernabeu”, sau “nici o echipă care a făcut egal la pauză nu a bătut pe Bernabeu”, şi alte statistici de gen.

Măi statisticienilor, sunteţi băieţi deştepţi, dar aţi uitat un lucru simplu: Barcelona nu are o echipă care să se încadreze în statistici! Ce am văzut aseară a fost un început de meci care m-a înfricoşat la început, dar pe măsură ce trecea timpul nimic nu părea să mă convingă de faptul că Barca nu ar putea răsturna sau rescrie statisticile.

Pentru că asta s-a întâmplat aseară practic: s-au rescris statistici, s-au demonstrat capabilităţi fotbalistice pe care rar le vedem, s-a demonstrat până la urmă o neputinţă obsesivă pentru Mourinho: nu prea poate bate Barca!

S-a terminat 3-1, deci nu numai că Barcelona a egalat, nu numai că a mai dat un gol, dar a mai dat două.

Evident că după ce s-a îngroşat gluma pentru cei de la Real, statisticile de pe Twitter au început să îşi modifice tonul: s-au luat de Casillias, de Ronaldo şi aşa mai departe.

Dar nu ţineau cont de ceea ce am spus mai sus: la un asemenea meci, la o asemenea echipă, trebuie să uităm toate statisticile şi să savurăm meciul bucuroşi fiind în acelaşi timp că suntem contemporani cu un asemenea fenomen.

Sursa foto.

One thought on “Încă un post dedicat echipei FC Barcelona

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.