În grafic pentru semifinale!

Echipa naţională de handbal – fete a României s-a calificat în semifinalele Campionatului European de Handbal 2010 ce se desfăşoară în aceste zile în Danemarca şi Norvegia!

Naţionala de handbal - fete a României
Naţionala de handbal - fete a României

Aşadar avem o echipă naţională care se bate pentru o medalie cu spuma handbalului european! Bravo fetelor!

Şi ruşine unei mari părţi a celor care au putere de decizie în sportul românesc! Pentru că fetele ăstea nu au salarii de sute de mii de euro într-un jeg de campionat păstorit de ciobani, securişti şi mafioţi! Ele trag din pasiune şi cu pasiunea fac minuni! Ele nu au în România o sală unde să poată să adune 20.000 de iubitori ai handbalului!

Pentru că nu sunt bani pentru sala aia, însă primarul-doctor al Bucureştiului abera cu graţie ieri că el ar vrea să organizeze Jocurile Olimpice de vară din 2020!!! Pentru care nu-i trebuie “decât” vreo două săli de acest fel, două piscine olimpice, două stadioane, şi alte mărunţişuri! El n-a avut unde găzdui pe Oltchim în finala Ligii Campionilor dar are unde să facă olimpiadă! Se chinuie de ani buni la un amărât de stadion dar în schimb zice că mai face două şi două piscine! Adică va oferi pentru 2020 ce a oferit Beijingul în 2008!!!

Te uiţi la fetele astea ale noastre (şi vă rog să vă uitaţi şi voi joi la 17:40 la meciul lor cu Rusia!) şi vezi că ele nu vor să se ştie prea multe despre viaţa lor, că le e mai bine aşa, deci că sunt modeste şi valoroase!

Vreţi să le comparăm cu fotbaliştii? Eu nu! Eu vreau ca ele să rămână aşa, ale noastre ale celor ce apreciem valoarea şi bunul simţ. Nu vreau să se manelizeze sau să se cocalarească! Nu spun că nu merită de zeci de mii de ori mai mult decât merită un fotbalist român, dar spun că au bunul simţ să nu epateze şi să nu iasă în faţă!

Luptă pentru ţara asta la fel de anonim ca fetele de la volei sau de la alte sporturi semianonime în România şi ajung sus-sus! Şi noi abia aflăm de ele! Şi televiziunea naţională le transmite meciurile pe TVR2!!! Adică eu plătesc şi TVR HD şi TVR 1 pentru ca ele să dea la ora aia orice altceva dar nu ceva reprezentativ pentru ţara asta!

De data asta nu sunt trist, sunt aproape furios! Dar şi bucuros pentru ele şi pentru performanţele lor! Sunt mândru de ele, le stimez pentru munca lor şi îmi doresc să nu organizăm Olimpiada, dar să avem condiţii olimpice pentru sportul românesc! 🙂 First things first!

Update: După ce am terminat de scris postul au început ştirile ProTV. Ghici care a fost prima ştire după calificarea noastră între primele patru echipe europene? “Gigi Becali n-a plecat cu echipa Stelei la Napoli, a rămas în ţară să mai vândă un teren”!!!!!!… No comment!

Sursa foto: Site-ul oficial al Europenelor de Handbal – fete 2010

0 thoughts on “În grafic pentru semifinale!

  1. vezi ca meciurile se transmit si pe tvrhd…..si eu am luat plasa….dar am descoperit din greseala!!!!!sper sa nu o dam iar in bara in ultimul minut din semifinala….si…te corectez!!!si ele castiga sute de mii de euro,stai linistit!!!!dar sunt de acord ca astia de la tv sunt cretini….cu fotbalul lor….sau mai exact…cu ce se intampla pe langa fotbal!!!

  2. Să trăiască Şefuloraşului! Mulţam că ai intrat pe aici! Aşa e, şi ele câştigă sute de mii, dar nu se compară cu fotbaliştii (am înţeles tot aseară că o româncă încaseaza cel mai mult din lume la handbal: 300.000/sezon), dar tot nu suportă comparaţie. Te mai aştept!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.