Hop si eu despre criza

Parerea mea personala despre criza e ca situatia este disperata si prezinta umflaturi, ca sa zic asa…
Eu cred ca in Romania criza acum vine cu adevarat. Vorbesc de criza aia naspa, aia descrisa in filmele lui Michael Moore.
La noi n-au ajuns oamenii sa se trezeasca in strada de pe azi pe maine (inca), la noi un mare procent din populatie isi face cel putin una sau chiar doua vacante pe an, nemaivorbind de weekenduri la mare ori munte…
Noi nu realizam (oamenii de rand) ca nimeni nu face nimic pentru noi si ca alesii nici n-au in capete sa respecte macar 1% din promisiunile din campanii (va mai amintiti cum in 2008 PSD-ul promitea 1000 km de autostrada, in timp ce PDL promitea “doar” vreo 700?). Azi Ponta ne apare la TV ca sa ne spuna ca n-are bani decat de vreo 40…!!!
Noi tacem, ii suportam si ii alegem ca prostii.
Ne mandrim ca traim in democratie, dar oare conteaza ca sunt mai multe partide insa un acelasi grup de nomenclaturisti mereu acolo, in frunte?! Veti spune ca fiind mai multe partide sunt mai multe ideologii. Pe bune?! Mai spune asta cineva cu pretentie de om normal dupa ce am ales in fruntea tarii struto-camila USL?!
Revenind la criza. Ne asteapta vremurile alea pe care nici pe vremea lui Ceausescu nu le-am patimit, criminalitatea va creste, joburile se vor imputina, credibilitatea tarii (atata cata mai este) va disparea si ea.
Sunt pesimist sau realist? Nu stiu, ma uit in jur si vad ca in toate domeniile primeaza ce-i mai ieftin, ca acel concept de calitate contra unui pret putin mai mare incepe sa dispara, vad cum toata lumea se da peste cap sa cumpere cat mai ieftin.
In ce poate degenera aceasta tendinta? Intr-o societate ce beneficiaza de masini proaste si vechi, de mancare ieftina si toxica, de servicii fara vreo urma de calitate, intr-un cuvant de ieftineli, de blugi turcesti Pyramid in loc de Levi Strauss!
Pe frontul lucrului bine facut au ramas romanticii care lupta la baioneta cu detinatorii de arme automate ce reprezinta turcismele sau, mai nou, chinezariile.
Vor urma ani (2, 3, 5, cine stie) grei si cumpliti. Nu va asteptati la vreo indreptare vizibila a situatiei, mai degraba pregatiti-va pentru ce-i mai rau posibil, macar sa ma insel eu…
Hai, v-am pupat!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.