Continui seria experientelor culinare inceputa cu ceva vreme in urma cu un restaurant descoperit weekendul trecut: Edessa.
Edessa este un restaurant cu specific turcesc.
Primul lucru placut: are parcare! Se afla pe Soseaua Colentina, la vreo 100 de metri de intersectia cu Soseaua Andronache, pe partea stanga cum vii dinspre Obor, harta locatiei, adresa exacta si numere de telefon pentru rezervari aveti aici.
Numarul mare de clienti turci indica clar faptul ca bucataria este ca la mama lor acasa. Meniul este foarte variat si are de toate: de la mic dejun pana la preparate specifice bucatariei turcesti sau europene. Portiile sunt mari si satioase.
Atentie, in momentul in care se comanda fel principal, clientul primeste din partea casei un mini-platou format din zacusca, salata de iaurt cu castraveti, humus si un fel de salata coles-law, deci nu mai este necesar sa comandati vreunul din aceste item-uri. Arata asa:
Preturile sunt peste medie, dar cum portiile sunt mari, le-am considerat justificate. Noi am comandat cate o tava cu carne de vita (eu) si cu carne de pui (Ciupercutza):
Personalul este foarte serviabil si amabil, sunt chelneri turci dar si romani, si unii si altii roiesc cu o viteza ametitoare si nu ai mult de asteptat, indiferent daca ai comandat o salata sau un fel mai complicat. Practic intregul restaurant e un stup unde parca fiecare stie ce are de facut: chelnerii sa multumeasca clientii, clientii sa vina, sa manance bine si sa plece fara a trage de timp.
Eficienta locului m-a surprins placut si recomand cu drag experienta Edessa!
Mergeti, eu am mers si am s-o mai fac!
Hai, v-am pupat! 🙂
Am mancat de ani buni de zile la Edessa. I-am vazut toata evolutia ajungand acum probabil la a patra sau a cincea renovare. Ultima data am fost aici saptamana trecuta cu familia doritoare de turcesc, desi am zis de ultimele dati ca nu mai calc pe aici. In prezent se renoveaza din nou dar pe masura ce se renoveaza calitatea mancarii scade. Am mancat un ikender kebap cu 49 lei unde am gasit fara exagerare 4 bucatele de carne si rest numai paine sub un sos gros.. Apoi mix grilul 64 lei care era consistent si de doua persoane acum abia ajunge uneia, nici kebapul nu mai e ce a fost dar in schimb preturile au crescut in nesimtire. Au ajuns la preturi de Dorobanti nu de Colentina. S-au mai si imbunatatit trebuie sa recunosc, au pus POS iar chelnerii au casti ca sa comunice intre ei… Din pacate in prezent nu mai stiu nici un restaurant turcesc bun in Bucuresti si mancarea lor chiar imi place…