Dansez pentru tine – postare din culise

Cu ajutorul unui bun prieten căruia îi mulţumesc şi pe această cale, am fost vineri seară să asist din platoul de la Buftea la semifinala sezonului 11 al emisiunii Dansez pentru tine.

Platoul înainte de începerea emisiunii
Platoul înainte de începerea emisiunii

Drumul până la Buftea mi s-a părut destul de lung, chiar mă gândeam cum e să faci naveta zilnic o oră dus o oră întors dacă locuieşti în Bucureşti. Sau cum e cazul Iuliei Vântur, să pleci la 3 din Buftea după Dansez pentru tine şi a doua zi dimineaţă să ai ştirile de weekend începând cu ora 7…!

Ajuns acolo am rămas impresionat de ceea ce generic se numeşte MediaPro Studios. Pe o suprafaţă de teren imensă se găsesc clădiri de birouri, studiouri, hangare, tot ce trebuie pentru producerea de emisiuni live. Hangarul în care se produce Dansezi pentru tine nu este atât mare pe cât mă aşteptam, de fapt nici ringul nu este foarte mare, însă modul în care se filmează dă impresia de adâncime şi mult spaţiu.

Emisiunea este un coşmar organizatoric pentru un ochi neavizat ca al meu. Pentru ei, cei din spatele camerelor, totul este însă programat la secundă. Fiecare om din echipă ştie exact în fiecare moment unde să fie şi ce să facă. Se filmează cu 11 camere de ultimă generaţie, în HD. Regizorul de emisie are la dispoziţie deci atâtea unghiuri, încât nu e de mirare că spre exemplu, în timp ce concurenţii sunt notaţi, în spatele lor se face curat sau se schimbă decorul şi pe ecrane asta nu se vede.

Spectacolul din platou nu este la fel de grandios ca la televizor, însă eu am fost fascinat de modul în care Pro-ul îl produce. Totul e clar, simplificat prin sarcinile clar trasate, parcă standardizat! Nu am idee de cum se face o emisiune similară la alte posturi de televiziune, însă ce am văzut la Pro m-a impresionat! S-au gândit până şi la ultimul amănunt, chiar şi spectatorii aveau la dispoziţie cafele, ceaiuri, apă, loc de fumat, toalete. Se ieşea organizat, în timp ce la televizor se difuzau reclamele.

Concursul a fost cel pe care toată lumea l-a putut vedea, n-am să stau să-l mai descriu, este regizat la secundă şi deşi de multe ori pare că se improvizează, nimic nu e lăsat la voia întâmplării.

Costumele sunt nemaipomenite, nu mă pricep la styling, însă pe mine m-a fascinat mereu ţinuta Iuliei Vântur (am fost în culise cu nepoţica să-i ia autograf, am făcut o poză nu tocmai reuşuită, alta n-am, dar nici nu mă gândesc să n-o pun mai jos):

Iulia Vântur
Iulia Vântur

Spectacolul a durat destul de mult, început la 20:30 a ţinut până undeva în jurul orei 1:00, cu ce ne-am mai pozat, la 2:00 eram acasă.  Au avut tot felul de invitaţi, de la Victor Slav care a dansat pentru o cauză nobilă şi până la câţiva dintre finaliştii de la Românii au talent cărora li s-au înmânat nişte premii de consolare în valoare de câte 3.000 de euro.

Mi-a plăcut, am văzut lucruri pe care mulţi nu le pot decât bănui, a fost o experienţă unică în felul ei iar sentimentul că oamenii aia chiar îşi merită locul, faima şi probabil şi banii este şi mai bine conturat de această experienţă. Încă odată mulţumesc celui ce m-a invitat! 😉

0 thoughts on “Dansez pentru tine – postare din culise

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.