Cum stă treaba cu imitaţiile sau de ce prefer iPhone şi BlackBerry

Printre multe dintre amintirile ce constau din frânturi de poezii pe care le-am plăcut în copilărie, mi-a rămas în cap un fel de fabulă, nu mă întrebaţi a cui e sau cum suna în întregime, v-o pot povesti în mare, pentru ca la sfârşit să vă spun morala pe care am reţinut-o.

Aşadar în povestea noastră era vorba despre un copil “al nu-ştiu-cui” ce la un moment dat, îndepărtat în timp, a inventat cuiul. Şi arătându-şi el invenţia unuia mai firoscos, acesta, cu invidie, îi spune: “aşa cui făceam şi eu, poate chiar mai iscusit, însă, ştii, nu m-am gândit!“.

La fabula asta şi la morala ei mă gândesc ori de câte ori îmi este supusă atenţiei “disputa” de pe piaţa smartphone-urilor dintre “androidişti” şi “iPhone-işti”. La fel şi în cazul telefoanelor de la BlackBerry respectiv al celor ce seamănă cu acestea, respectiv dispun de tastatură qwerty.

Părerea mea este următoarea, şi fiind adeptul ei am un iPhone respectiv un BlackBerry şi nu un HTC sau Samsung Galaxy şi un Nokia E nu-ştiu-cât sau ce a mai apărut similar ca prezentare: eu consider că pionieratul revoluţionar al celor de la Apple respectiv al canadienilor de la BlackBerry nu trebuie desconsiderat, şi dacă tot vrei să ai un adevărat reprezentant al unui telefon deştept cu touchscreen e normal să ai un iPhone iar dacă vrei un telefon cu tastatura qwerty ar fi normal să îţi iei un BlackBerry.

Evident că îmi vor putea fi servite replici din lumea auto să zic, însă, în momentul acesta al istoriei, nu cred că este cazul. Şi Apple şi BlackBerry sunt pe piaţă cu aparate noi şi revoluţionare, deci nu se poate spune că vreuna din aceste entităţi este pândită de a fi roasă de uzură morală sau tehnologică.

Nu vin să argumentez altfel, nu mă apuc să intru în detalii tehnice, sunt atâtea site-uri pe net-ul ăsta mare ce şi-au făcut un adevărat titlu de glorie din asta, eu mă voi limita la a aminti de fabula cu cuiul: dacă alţii nu au fost în stare să gândească primii cuiul chiar în starea respectivă, nu mai vorbim de starea “mai iscusită”, părerea mea e că nu merită atenţia şi investiţia mea, în fond sunt nişte oportunişti care fac bani din ideile altora, iar mie asta nu-mi vine la socoteală.

6 thoughts on “Cum stă treaba cu imitaţiile sau de ce prefer iPhone şi BlackBerry

  1. hmm, am aflat deci, ca exista o disputa intre utilizatorii de smartfoane !!! merci ca ma tii informat!! va trebui sa ma decid repede de partea cui sunt !!

  2. 🙂 trebuie sa spun ca sunt doar partial de acord. Da, e adevarat ca-s multi cei ce-ncearca sa reinventeze cercul si pana la urma descopera ca el exista deja.
    Insa, ce ne faceam daca ramaneam la avionul cu reactie inventat de Henri Coanda?

    hi hi… am avut chef sa fiu un pic carcotasa. Iertare, rogu-te!

    1. La intrebarea cu avionul lui Coanda am crezut ca am raspuns in penultimul paragraf al postului… Nu m-am facut bine inteles? Voiam sa spun ca iPhone ca si BlackBerry au pe piata, lansate de curand, iPhone 4S respectiv minunea aia de BlackBerry Torch 9800…
      Nu ai de ce sa-ti ceri iertare, nu am cum sa ma supar pe tine! 🙂

  3. Salutare ! Parerea mea este ca povestea cuiului nu se potriveste in cazul de fata … sa zicem apple . Primul smartphone a iesit in ‘ 96 si se numea comunicator Nokia . De atunci companiile care fabrica telefoane smartphone nu fac decat sa dezvolte UI (user interface) cu cat mai multe aplicatii, calitate cat mai buna si hardware cat mai bun … Intr-adevar Apple este remarcat prin calitate si UI . Dar ca sa zic asa , cuiul nu e al lor . despre Blackberry nu stiu mare lucru asa ca ma abtin de la comentarii. Ramane de vazut ce inovatii se vor mai aduce in domeniu, avand in vedere ca apare un concurent nou pe si pe partea hardware : Google – Motorola . Deocamdata atat vreau sa spun. Poate altadata pentru misto-uri si pumni in piept. 🙂 ….

    1. Ai dreptate si tu in felul tau, insa ideea din Communicator nu este cea care sta la baza functionalitatii smartphone-urilor de azi. De asemenea, ideea de touchscreen adusa in telefonie de Nokia nu cred sa fie ideea lor, pentru ca tu la asta te referi practic, la telefon cu touchscreen. Pe de alta parte ideea de smartphone asa cum sunt ele cunoscute azi, ma refer la functionalitati si aplicatii, trebuie sa recunoastem de cine a fost adusa si de cine copiata… 😛 Multam ca ma citesti!

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.