Concert! Concert?

Nu am reusit pana la ora asta sa imi spun parerea despre concertul Guns de aseara, o fac acum la liniuţă, inginereşte, pe pro şi “contre”:

Aşadar pro-uri:

– a fost un concert aşteptat de mult şi de mulţi, nu era de pierdut sau de plecat la jumate dacă tot ai ajuns la Romexpo;
– au cântat majoritatea melodiilor adolescenţei mele;
– m-am simţit bine fiind cu prieteni buni sau revăzând întâmplător prieteni vechi în public;
– am cântat şi eu şi cei din jur uitând că am aşteptat atâta;
– am mâncat mici, am băut bere, am râs, ne-am distrat, practic ne-am destins, oare nu şi d-aia mergi la un concert?
– Axl, chiar dacă nu mai are vocea de-odată, a demonstrat că totuşi a avut bune intenţii, a dus concertul, cu mijloacele pe care le mai are, peste durata aşteptată de mulţi, a transformat steagul-simbol al Revoluţiei din ’89 într-un poncho inedit, gest bine primit de public;
– Dizzy a aratat ştiinţă de muzică, dar asta nu a făcut decât să ducem dorul trupei în componenţa iniţială;
– a fost lume multă, unii spun 10.000, alţii 20.000, important e că, deşi mulţi au plecat după jumătate de oră de la startul concertului, mulţi din cei rămaşi au fost dintre cei care au, ca mine, şi pro-uri între părerile lor despre acest concert;
– trupa din deschidere a sunat surprinzător de bine, dacă reuşesc să se desprindă de postura de openband mai au o şansă;
– la capitolul jetoane, fluidizare de cozi la bere sau mici organizatorii au luat notă de trecere.

“Contre”:

– Concertul era anunţat la ora 20:30, a început la 22:20;
– Vocea lui Axl a sunat cumplit la început cel puţin, pe măsură ce a trecut timpul parcă şi-a mai revenit;
– Sonorizarea şi scena au fost de proporţiile unei serbări câmpeneşti, nici nu vreau măcar s-o compar cu ce-a fost la AC/DC…;
– Chitarele (armonie şi solo): uffff, unde eşti tu Slash să vezi ce s-a făcut cu melodiile, griff-urile şi acordurile care au făcut din trupa asta o legendă?! După ce că vocea lui Axl a sunat cum a sunat, chitarele, mai ales în solouri, au făcut praf, rând pe rând, melodiile şi nu reuşesc încă nici acum să-mi explic contraperformanţa! Am avut un moment când mi-am amintit cum sună bassistul cel nou de la Metallica (Robert Trujillo), cum nu strică el cu nimic piesele compuse înainte de venirea sa în trupă, şi cum, mai mult decât atât, le dă o notă personală savuroasă! Chiar Guns n-a avut de unde alege, cum să-ţi iei, ca trupă rock, un chitarist pe care-l cheamă DJ?!?!?!?!
– Luminile, scenografia, de 2 lei 50;
– Axl ne-a disperat cu schimbarea de costumaţie, (unii spun pe bloguri că ar fi fost răcit-mort), se poate, aşa s-ar mai justifica; Apropos de costumaţie, unul din chitarişti a ţinut morţiş să poarte joben, obiect vestimentar ce l-a făcut celebru pe Slash. Numai că, în afara faptului că nu era unul mare, înalt şi negru ca al lui Slash, ăsta era şi mai mic, precum o copie infidelă care nu e nici măcar de aceeaşi culoare şi scală!
– reacţia mea la primele melodii, când văzând că Axl arată de 68 nu de 48 de ani, şi că vocea lui e o umbră fină a vocii  inconfundabile de prin anii ’90 a fost: cum de nu-şi dau unii frate seama că sunt penibili şi nu renunţă?!
– nu înţeleg exact ce e cu revenirea asta. Ultimul album, Chinese Democracy, este mediocru după părerea mea, şi, mai mult, dacă nu aveau istoria pe care o au, nu cred că ar fi fost băgaţi măcar în seamă de topuri, darmite de organizatorii de concerte. O trupă ca cea pe care am văzut-o aseară nu ar fi avut nici măcar dreptul să viseze să deschidă un concert Guns în anii ’90! Trist, dar adevărat!

Ar mai fi lucruri mărunte, ideea e că dacă ai apucat să ajungi la aşa ceva era de preferat să rămâi, nu de alta, dar amintirile răscolite de melodiile alea meritau trăite!

5 thoughts on “Concert! Concert?

 1. Si eu il ador pe Robert Trujillo de la Metallica, dar daca imi aduc aminte si Metallica prima oara cand au venit(1999? nu imi aduc aminte exact) au intarziat vreo 2 ore, asa ca in speranta ca vom mai vedea Guns a-2-a chiar si a-3-a oara prin comparatie, dar numai in domeniul asta, poate nu vor mai intarzia.
  Eu inclin balanta spre o nota buna pentru Guns. Inca mai aud publicul cantand Don’t cry……

   1. Nu am terminat de scris, acum am ajuns acasa si pot continua……, nici mie nu mi-a placut cum a sunat sau de fapt nu a sunat chitara, dar noroc ca am fost inconjurata de prieteni care au cantat. Iar unul dintre ei, prieten drag,a cantat din tot sufletul si a imitat foarte bine si chitara, iar pe november rain ne-a atras atentia la un moment dat ca in clip acum iese slash din biserica si face un solo de chitara super tare. Si apropo prietenul acesta scrie si foarte bine pe blog.
    Oricum asa cum ii aprobam si ciupercutzei pe blogul ei, conteaza intradevar si cu cine te duci la un concert, atmosfera o face si grupul, ca sa nu zic turma….
    P.S. Eu as mai merge si maine daca ar veni, m-am simtit ca la 20 ani…ups asta este melodia trupei Voltaj nu a celor despre care am discutat pana acum…. hihihihih

 2. Brigada a venit, desi cu intarziere, berea a curs, deci a iesit bine. Daca Chinese Democracy ar fi fost albumul unei formatii noi probabil ai fi zis ca este bun dar fiind al lui GNR…………pana mai aku catva ani visam la concerte Metallica, GNR, Iron etc, tot este bine ca avem ce critica.Vedem la anul Bon Jovi, de abia astept sa fiu nemultumit.

 3. trupa din deschidere e impecabila. o sa mai auzi de ea. eu pentru ea as fi venit, asa dupa cum down in deschidere la AC/DC facea toti banii unei trupe in deschiderea unor monstri sacri. incep sa constat ca merg la concerte mari pentru trupele din deschidere. astept trupa din deschidere de la ozzy, daca exista. inca nu stiu.

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.