Campanie electorală pe bani publici

Măi oameni buni, ăştia sunt zdraveni?!

Preşedintele Băsescu a propus marţi ca banii pentru viitoarele alegeri să vină de la bugetul de stat sau de la bugetele locale! Şi să nu se mai finanţeze aceste campanii din sponsori externi ca să se evite mita electorală!

Eu am altă propunere fraţi politicieni: ce-ar fi să ne întrebaţi şi pe noi dacă vrem să dăm banii aştia, că practic sunt ai noştri?!

Ce-ar fi dacă de banii ăia am face un spital sau o şcoală? Ce-ar fi dacă de banii ăia aţi termina şi voi nişte autostrăzi dracului odată?! Ce-ar fi dacă, în ultimă instanţă, banii din campaniile voastre ar fi asiguraţi de… voi, din bugetele partidelor voastre? Adică din cotizaţiile plătite de membrii voştri?

Nu ajung banii ăia pentu o campanie aşa cum aţi vrea voi? Înseamnă că nu sunteţi un partid puternic, deci implicit nu sunteţi partidul cel mai în măsură să ne conducă! Eu nu am nevoie de asistaţi social în fruntea ţării fraţilor! Nu vreau ca din banii mei să sponsorizez nici un partid! Nu vreau nici ca partidele să fie la mâna celor care îi sponsorizează, decât în măsura în care aceştia sunt membrii acelor partide.

Câţi dintre voi nu aţi auzit sau nu cunoaşteţi “băieţi buni” care au dat bani la toate partidele, adica au jucat la mai multe capete înainte de campanii, pentru ca să se asigure că oricine ar ieşi, ei vor putea sta (a se citi fura din proiecte cu statul) liniştiţi.

Nu mi se pare normal frate ca într-un an de criză profundă să se vină cu o aşa propunere! Mi se pare sfidător şi de prost gust! Nu e normal ca într-un an în care strângi cureaua, scazi salarii şi pensii, creşti impozitele şi te împrumuţi inconştient la dobânzi umilitoare, totul pentru că nu sunt bani la buget, tu să faci ca în bancul ăla: “Ai cocoaşă? Da! Atunci ia-o şi p-asta!”

Hai că m-am enervat rău! Goosfrabaaaa! 🙂

Leave a Reply

Proudly powered by WordPress | Theme: Rits Blog by Crimson Themes.